< link rel = "shortcut icon" href="/images/favicon.jpg" / >

 

 

 

beteropjewerk.nl

beteropjewerk.nl

Wat vinden klanten van BeteropjeWerk.nl

Ik werk sinds het aanpassen van mijn thuiswerkplek veel fijner dan voorheen. Karin heeft in een videoconsult zorgvuldig meegekeken naar wat er verbeterd kon worden aan mijn werkplek én manier van werken. Want naast een zit sta bureau, compact toetsenbord en een goede stoel heeft Karin mij ook geholpen met fijne oefeningen om rust te pakken, geaard te staan en in beweging te blijven. De last in mijn schouders en hoofdpijn aan het einde van mijn werkdag zijn aanzienlijk verminderd!

Marketing- en communicatiemedewerker Han Hogeschool Arnhem en Nijmegen

_________________________________

Ondanks dat de afspraak online was erg fijn geholpen door Karin. Ik voelde me serieus genomen en Karin dacht erg breed mee in mogelijkheden.  
Ik heb veel fijne tips gekregen waardoor ik nu prettig thuis kan werken!

Han Hogeschool Arnhem en Nijmegen

_________________________________

Het werkplekonderzoek dat ik had aangevraagd door aanhoudende klachten in schouders en armen, vond plaats via een videoconsult. Karin stelde goede vragen en deed ter plekke ook oefeningen met mij, die helpen om spanning te reduceren en ontspanning vergroten. Hiernaast is het sta/zit bureau een gouden greep geweest, waardoor ik veel meer sta en me bewust ben geworden van het vele zitten. Ook de tips qua tweede beeldscherm en extern toetsenbord bevallen erg goed. Zo is het thuiswerken nog wel even vol te houden!

Docent Social Work Jeugd Han Hogeschool Arnhem en Nijmegen

_________________________________

Karin heeft mij prima geholpen. Op een plezierige manier een aantal oefeningen geleerd om tussendoor in beweging te komen. Verder goede tips gekregen voor houding en hoogte en plaats van de computerschermen, toetsenbord en muis. Advies voor een hoog/laag bureau waardoor ik veel meer afwisseling kan creëren. En dat alles op een erg vriendelijke manier.

Medewerker Engineering Han Hogeschool Arnhem en Nijmegen

_________________________________

Onlangs heb ik met Karin Vaessen een gesprek gehad over mijn werkplek en werkhouding. De aanleiding hiervoor was dat ik regelmatig last heb van lage rugklachten en hoofdpijn. Ik ben werkzaam in het onderwijs en vanwege Corona werk ik veel vanuit huis. Lesgeven en vergaderingen vinden plaats in Teams, waardoor ik veel tijd doorbreng achter mijn laptop. Karin heeft tijdens een interactief videoconsult samen met mij gekeken naar mogelijkheden om mijn werkplek en werkhouding te verbeteren. Het was een erg prettig en ontspannen gesprek. Karin heeft concrete tips gegeven waar ik echt wat aan heb gehad. Mijn klachten zijn inmiddels afgenomen. Dankjewel Karin!

Docent en studentbegeleider Han Hogeschool Arnhem en Nijmegen

_________________________________

Ik kreeg toenemende klachten als gevolg van het vele zitten op mijn thuiswerkplek. Ik werd via mijn werkgever, de Han, doorverwezen naar Beter op je werk. Via een online werkplekonderzoek kreeg ik diverse tips over mijn werkhouding en mijn werkmeubilair. De tips, om te voorkomen dat je spieren stijf en pijnlijk worden en die je eenvoudig even tussendoor kunt doen, die doe ik nog steeds. Ook ben ik me goed bewust van het nemen van rustmomenten voor mijn hoofd en ogen.
Daarnaast ben ik erg blij met het nieuwe hoog/laag bureau waardoor ik zitten en staan kan afwisselen. En het compacte toetsenbord, waardoor ik muis en kladblok binnen handbereik houd, is een absolute aanrader voor iedereen!!

Medewerker Han Hogeschool Arnhem en Nijmegen

_________________________________

Ik ben normaal iemand van 1 op 1 persoonlijk maar in deze tijd kon dat natuurlijk niet. De digitale werkplekonderzoek ging verassend goed en voelde toch persoonlijk.
Van te voren foto’s gemaild hoe ik er op mijn werkplek “zoldertje” erbij zat zodat Karin dit kon bekijken. Veel goede tips gekregen ivm houding en niet gestrest al op je stoel te gaan zitten maar de tijd nemen voordat je daadwerkelijk begint met je werkzaamheden. En natuurlijk het van je werkplek af gaan en niet de hele dag blijven zitten. Dit heeft er bij mij toe geleid dat ik nu weer lekker klachtenvrij werk en hoop dit ook zo te houden. We werken nu in een andere tijd en dat moet soms in het bovenkamertje nog even omgezet worden, fijn dat we alles weer op een rijtje hebben.

medewerker Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN)

_________________________________

Met het bestuur van onze studentenvereniging hebben we van Karin een workshop gekregen over zitten en werken achter je bureau. Ze kwam goed voorbereid naar onze locatie en vertelde informatie die goed bij onze problemen aansloten. Dankzij Karin kunnen we nu onze stoelen en bureaus goed afstellen en nemen we regelmatig pauzes van de computer.

Penningmeester Vereniging der SSR-W

_________________________________

Nadat ik al tijdje flinke klachten aan mijn schouder en arm had, heeft Karin bij mij een digitaal werkplekonderzoek uitgevoerd. Om eerlijk te zijn vroeg ik me van tevoren een beetje af hoe dat (vanwege de coronamaatregelen/thuiswerk) op afstand moest en of ik daar wel baat bij zou hebben, maar ik ben hier erg positief over en Karin kon me op afstand goede adviezen geven! Ondanks dat ik niet tijdens een fysiek werkplekonderzoek kennis met haar gemaakt heb, maar volledig digitaal, wist Karin toch goed contact te maken en had ze een goed beeld van mijn (thuiswerk)situatie. Naast adviezen rondom zit- en kijkhoogte etc. gaf Karin ook praktische tips en oefeningen om tussen mijn werkzaamheden door te doen. Haar adviezen heb ik direct opgevolgd en zorgden ervoor dat de scherpe kantjes van mijn klachten al vlot minder werden. Ook wanneer ik klachtenvrij ben, zal ik een deel van de oefeningen zeker blijven doen in het kader van preventie.

medewerker Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN)

_________________________________

Toen, na de regelmatig terugkerende schouder- en nekklachten, ook (muis)vinger klachten ontstonden was het tijd om maatregelen te gaan nemen. Ik heb Karin gevraagd mijn werkplek te komen bekijken. Alhoewel ik stoel, tafel en beeldscherm, volgens mij, in had gesteld volgens de regels, bleek dat alles net niet goed stond. D.m.v. foto’s werd heel snel duidelijk waar het fout zat. Door een aantal simpele oefeningen laat Karin je ervaren wat het verschil is als je je stoel 1 cm omhoog zet of je beeldscherm 5 cm naar voren schuift en wat het met je spieren doet als je werkt in de rode of groene zone. Een ware eye-opener!
Na een paar aanpassingen is mijn werkplek helemaal ergonomisch ingesteld en kon ik binnen een paar weken al goed het verschil merken. Direct na het consult kreeg ik een duidelijk uitgewerkt rapport waarin precies stond wat we besproken hadden en zes weken later nam Karin contact met mij op om te vragen hoe het ging. Een perfect nazorg! En ik ben helemaal klachtenvrij! Karin bedankt!

medewerker nematologie, Wageningen University

_________________________________

Karin heeft me meerdere keren geholpen met het inrichten van mijn werkplek en met name advies te geven over mijn houding tijdens het werk om zo lichamelijke klachten te verlichten én te voorkomen. Karin doet dit op een prettige persoonlijke manier, waarbij ze ook samen met jou achterhaalt wat de bron is van de klachten en hierover advies geeft. Zo heeft ze mij meerdere oefeningen geleerd om mijn lage rugklachten te verminderen en om de spieren te ontspannen. Daarnaast vond ik het ook prettig dat Karin enkele weken na onze afspraak contact zocht om te bespreken hoe het op dat moment met mijn initiële klachten ging en hoe de oefeningen bevielen.

medewerker Operations Research and Logistics

_________________________________

Karin is bij mij langs geweest voor een werkplekonderzoek. Ik had al enige tijd last van mijn nek en rug. Al snel bleek dat het e.e.a. aangepast moest worden. Na deze aanpassingen heb ik vrijwel direct gemerkt dat ik al die tijd niet goed achter mijn bureau zat en zijn mijn klachten afgenomen. Karin is een vriendelijke en spontane vrouw waarbij je je snel op je gemak voelt.  Karin zorgt voor een rapport na het onderzoek en neemt ook na een tijdje weer contact met je op met de vraag of de aanpassingen bevallen en of je nog vragen hebt. Prima service!
Bedankt Karin voor alle tips!

medewerker scholengemeenschap "Het Streek", Ede.

_________________________________

Karin is bij mij langs geweest op kantoor. Ik dacht dat ik veel over het menselijk lichaam en gezonde en ongezonde houdingen wist, maar ze wist me ontzettend veel nieuwe weetjes en tips te vertellen. Nadat we samen de stoel en het bureau hadden aangepast, voelde mijn werkhouding heel anders aan. Karin heeft een vriendelijke houding en veel geduld.
De dag na onze afspraak ontving ik een helder rapport met een samenvatting van alles wat we besproken hadden. Handig om later nog eens op te zoeken wat de oefening waren en de instellingen voor bureau stoel en werkplek te checken. Ik kan Karin zeker aanraden!

medewerker CDI Wageningen University and Research

_________________________________

Sinds ik last heb van nekklachten merk ik het direct als ik een verkeerde houding aanneem op mijn werkplek. Sinds het onderzoek van Karin weet ik wat er aangepast moet worden om die druk te verlichten. De tips en hulpmiddelen die voortkomen uit het onderzoek dragen bij aan het herstel van mijn klachten. Dank hiervoor!

PhD kandidaat van Maatschappijwetenschappen

_________________________________

Karin’s assessment of my work station, posture and behaviour has had a very important impact on my health. As a tall man I have suffered back problems for some years, and Karin has helped me to reconsider my working position, behaviour and routine, and to use some important exercises to maintain my work station health. She also made significant recommendations to my employer. Both my back and my concentration are much better since Karin’s intervention.

R.C. - Wageningen University and Research

_________________________________

I requested the assistance of Karin, as I had been struggling with shoulder and neck pain as result of regularly working on a laptop.

Thanks to Karin, I no longer have pain . I travel a lot for work, therefore I have to work in different environments all the time. Following the recommendations of Karin, I can now make small adjustments in any environment which help me keep the right posture when working on my laptop, thereby preventing neck and shoulder pain. Based on her suggestion, I also acquired an external keyboard and a mouse, which I am really happy with.

Also, I fly a lot, and often arrived totally exhausted at my destinations.
Now, I use the tips and tricks I got from Karin, and I can manage the flights a lot better, and arrive less exhausted.

The hour I spent with her has far reaching positive impact on my general well-being.

Thanks Karin!

CDI - Wageningen University and Research

_________________________________

Karin heeft mij bewust gemaakt van het feit dat ik niet echt `zit` op mijn stoel. Ik sta altijd in de startblokken en ontspan daardoor niet goed als ik zit. Met als gevolg lichamelijke klachten. Het advies dat mijn stoel moe moet zijn aan het einde van de dag, helpt mij. Karin brengt de adviezen op een positieve manier en is een prettig persoon om je werkhouding mee door te nemen.

Plant Sciences Group of Wageningen University and Research

_________________________________

Karin heeft op onze vestigingen workshops en individuele werkplekadviezen gegeven over de beste werkhouding, waar we op moet letten als je werkt met veel papieren icm beeldschermwerk en heeft ons laten zien hoe de bureaustoel goed ingesteld staat. Ook gaf ze de tijdens de workshop nuttige ontspanningsoefeningen.

Alle tips en (persoonlijke) adviezen beschrijft Karin in een rapport. Inmiddels zijn er nieuwe stoelen, documenthouders en andere toetsenborden besteld om zo klachten van medewerkers te verminderen en te voorkomen.

Karin, bedankt voor alle nuttige adviezen en tips en het bewust maken van een goede houding achter onze bureaus.

VPVA notarissen adviseurs mediators

_________________________________

Karin is bij ons op kantoor geweest voor een volledig werkplekonderzoek ivm vooral arm en schouder klachten. Vooraf aan mijn werkplekonderzoek heeft ze voor iedereen op kantoor een interactieve workshop gegeven. Samen hebben we geleerd hoe we onze stoel het beste af kunnen stellen en heeft ze oefeningen gegeven ter ontspanning en hoe we kunnen voelen en controleren of we nog goed zitten. Hier heeft iedereen heel veel aan gehad en bij alle stoelen zijn er wel wijzigingen door gevoerd.
Daarna bij de werkplekcontrole zijn er nog wat kleine wijzigingen in mijn stoel gedaan en de hoogte en opstelling van mijn schermen gewijzigd. Nu werk ik een week op mijn aangepaste werkplek en merk al heel veel verschil. Ik zit fijner en nog belangrijker, mijn spierspanning is een heel stuk verminderd. Met de tips die ik in het rapport en tijdens het onderzoek mee heb gekregen kan ik er nu voor zorgen dat mijn werkplek goed afgesteld is en ik zoveel mogelijk klachtenvrij kan werken.

medewerker LEI, Meijel
_________________________________

Het was een zeer nuttig bezoek met effectieve aanpassingen en praktische adviezen.
De foto's van mijn houding op mijn werkplek waren erg leerzaam. Ik heb geleerd om mijn nek minder zwaar te belasten op mijn werk en mijn werkplek goed in te stellen (ontspannen zitten). Mijn zithouding is verbeterd en mijn nekklachten zijn verminderd.

medewerker Wageningen UR, SSG
_________________________________

Wij hebben van Karin Vaessen een workshop over een goede werkhouding gehad. Karin is eerst langs geweest bij ons op kantoor en heeft hier rondgekeken en een aantal foto’s gemaakt. Aan de hand daarvan heeft ze de workshop toegespitst op onze werksituatie.
Tijdens de workshop heeft Karin iedereen, door middel van een presentatie, zijn bureaustoel weer opnieuw laten instellen.
Hier is iedereen mee gaan werken en na een aantal weken kwam Karin weer terug voor degenen die nog specifieke vragen hadden naar aanleiding van de workshop en het werken met de juiste werkhouding. Verder heeft Karin een aantal nog geholpen met het uitzoeken van een goede muis en/of toetsenbord.
Het contact met Karin is erg prettig en ze helpt je graag verder net zolang totdat het helemaal goed voor je is!

Mies Architectuur
_________________________________

Ik werk thuis best veel aan de computer en ivm steeds terugkerende nekklachten heb ik mijn werkplek thuis laten beoordelen door Karin en kreeg heel praktische adviezen voor stoel en bureau. Ook zithouding is verbeterd, de foto's en een paar oefeningen die Karin meteen met mij doornam hielpen mij echt: ik voel nu als mijn werkhouding niet goed is en kan dit herstellen voordat het weer allemaal vast gaat zitten. Ook op andere werkplekken!

Zelfstandig ondernemer
_________________________________

Karin keek goed naar hoe ik zit en naar hoe ik gebruik maak van het meubilair en middelen. Ze liet me goed zitten en staan en maakte me bewust van de verkeerde, overmatige spanning in mijn lichaam. Ik heb daarnaast oefeningen gekregen. Het onderzoek gaf mij hoop op herstel terwijl ik eigenlijk dacht dat het meer voor de zekerheid was. Zacht zitten en verend staan zijn 2 adviezen waar ik ook na enkele maanden nog hulp van heb.

software engineer/onderzoeker WUR
_________________________________

The workspace check-up carried out by Karin Vaessen in my office was very effective and helpful for me. She did a thorough study of the set-up which helped to identified the problems that were causing my RSI. She re-adjusted the workspace and recommended some material and exercises that have proved useful and worked against my complaints. I found her work very efficient and personalised, very recommended.

Alterra WUR
_________________________________

Karin heeft mij goed geholpen om mijn werkplek anders in te stellen. Hierdoor spelen mijn oude RSI en rugklachten niet meer op. Dit ondanks dat de bureaustoel à priori niet goed toegerust was voor comfortabele rug-zit. Karin heeft mij laten zien wat belangrijk is voor een goede zitpositie voor mij en dit vertaalt naar praktische adviezen. Hiermee kan ik mijn werkplek zelf goed instellen

Medewerker CDI
_________________________________

Karin Vaessen heeft mij goed geholpen met de aanpassing van mijn werkplek. Ik had last van nek en schouderproblemen en deze zijn, na een paar weken, al een stuk minder. Vooral de foto's die zij nam tijdens haar bezoek van mijn houding op mijn werkplek waren erg leerzaam. Heel goed om zelf eens te zien hoe je achter je bureau zit. Ook had Karin een goede tip om de lichtval van buiten op mijn bureau aan te pakken. Mijn armleuningen stonden te hoog en ook dat heeft Karin geconstateerd. Kortom een erg vruchtbaar bezoek met veel aanpassingen, die ik ter plekke kon doen en goede adviezen voor mijn houding in de toekomst.

Medewerker Wageningen University
_________________________________

Karin Vaessen heeft op ons secretariaat een workshop actief zitten gegeven waardoor de dames zich allemaal bewust zijn van hun houding achter een bureau en waar ze op moeten letten bij het plaatsnemen op hun stoel. We hebben veel tips gekregen om je juiste houding te bepalen (lees: ontspannen zitten) en ook hoe je je bureaustoel het beste in kan stellen. Daarnaast hebben we veel tips gekregen hoe we actief moeten blijven tijdens onze drukke werkzaamheden. Aangezien we allemaal deze workshop gevolgd hebben kunnen we elkaar ook aanspreken op een verkeerde houding en blijven we ons bewust hoe belangrijk het is om ontspannen te kunnen werken. Karin heeft alle tips en adviezen helder verwoord in een rapport waar we altijd op terug kunnen vallen.

Tevens heeft Karin bij 2 medewerksters een uitgebreid werkplekonderzoek uitgevoerd (2 uur per medewerker) aangezien ze beiden met ernstige klachten rondlopen die veroorzaakt worden door een verkeerde werkhouding. Alle tips en adviezen die uit dit onderzoek kwamen zijn verwerkt in een rapport waar de medewerker, bedrijfsarts en leidinggevende handvaten hebben gekregen om er voor te zorgen dat de klachten verdwijnen.

Al met al zijn wij heel tevreden over de werkzaamheden van Karin Vaessen en zien wij een structurele verandering van houding en vermindering van werk gerelateerde klachten op ons secretariaat.

Wageningen UR, SSG Leeuwenborch
_________________________________

Karin Vaessen heeft in onze apotheek hele heldere adviezen gegeven over de houding van verschillende medewerkers. Apothekersassistenten hebben een staand beroep en daarom kunnen klachten van het bewegingsapparaat optreden. Karin is langs geweest en de houding van enkele medewerkers uitvoerig bekeken. Dit heeft geleid tot heldere adviezen ter correctie van de houding van de medewerkers. Dit heeft duidelijk geresulteerd in het optreden van minder klachten in rug en benen.

Een investering voor adviezen bij beteropjewerk.nl is het meer dan waard. Het is een goede investering in het welbevinden van je medewerkers.

Apotheek Rietkampen, Ede
_________________________________

Karin Vaessen heeft een prettige werkwijze, heel persoonlijk en deskundig, neemt ruim de tijd.
Geeft praktische, eenvoudige, adviezen die goed toe te passen zijn én effectief zijn. Achteraf wordt ook nog geïnformeerd hoe het ermee gaat.

medewerkers Scholengemeenschap Het Streek, Ede
_________________________________

Onze nieuwe werkhoudingen bevallen prima alsmede ook de instelling van de werkplekken. Het is nog wel wennen. Aan de adviezen hebben wij zeker wat gehad. De werkplekken zijn nog steeds aangepast en dat blijft ook zo.

Axius mediators, Veenendaal
_________________________________

Ik heb gemerkt dat de werkhoogte voor mij heel belangrijk is. Anders ga ik teveel ingezakt zitten of juist te hoog met mijn armen werken. Ik ga nog regelmatig de mist in, maar  ik ben me door al die opmerkingen veel bewuster geworden hoe mijn houding moet zijn als ik aan het werk ben.
Ik vond het wel veel informatie bij elkaar. Ik was bang dat ik het gauw vergeten zou zijn, maar dat valt mee.

zelfstandig ondernemer, beeldend kunstenaar
_________________________________

In oktober 2013 ben ik via de bedrijfsarts doorverwezen naar Karin Vaessen voor een werkplekcheck. Karin kon op korte termijn mijn werkplek komen evalueren. Karin neemt eerst de tijd voor een gesprek om de punten waar je last van hebt door te nemen. Tijdens dit gesprek kon ze in mijn geval al een paar adviezen geven puur op de manier waarop ik op een stoel zat. Daarna was de echte werkplek aan de beurt, waar ze in een korte tijd al een paar belangrijke punten uit je manier van werken haalt die de oorzaak zouden kunnen zijn van je problemen. Na afloop van de check maakt Karin een duidelijk verslag van haar bevindingen met concrete verbeterpunten voor jezelf en voor je werkgever (bijv. ander toetsenboord, muis, stoel etc.).
Voor mij hebben haar adviezen al een belangrijk deel van de problemen verbetert!

Wageningen University Animal Nutrition Group
_________________________________

Ik heb geleerd om op iedere plek waar ik ben of werk met de middelen die daar zijn zo optimaal mogelijk te kunnen werken, zitten of vergaderen. Het heeft mij bewuster gemaakt van mijn houding en handvaten gegeven om klachten te verminderen.

Wageningen University

 

Voorbeeldvragen voor een advies

- Zit ik goed op mijn stoel?
- Staat mijn bureau op de goede hoogte?
- Kan ik efficienter staan achter de balie?
- Kan ik mijn werk beter zittend of staand uitvoeren?
- Kan ik mijn rug minder zwaar belasten op mijn werk?
- Is mijn thuiswerkplek geschikt om een deel van mijn werk thuis te doen?

aanmelden

 

 
 

BeteropjeWerk

BeteropjeWerk is een initiatief van Karin Vaessen, bedrijfsoefentherapeut. Zij biedt werkplekonderzoeken, werkplekadviezen, trainingen en workshops aan gericht op het optimaliseren van je werkplek en werkhouding. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar hoe je werkplek is ingesteld. Ook wordt de werkwijze, je werkhouding en hoe je gebruik maakt van je werkomgeving onderzocht. De adviezen zijn praktisch en kosteneffectief.

Privacy Policy

 

 


BeteropjeWerk.nl

Kolkakkerweg 2
6706 GM  Wageningen
06-27 34 97 30
www.beteropjewerk.nl
info@beteropjewerk.nl
KvKnummer: 09200194